header asstenen v3

Goed om te weten

Onderhoud
Waxinelichtjes, kandelaars en dergelijke geven plaatselijk temperatuurverschillen en kan breuk in de vlinder veroorzaken als deze te dicht bij het glas geplaatst wordt.  

Hoe onschuldig het soms ook lijkt kan kaarsvet ook lang zichtbaar blijven als het op de assteen druipt.
We raden daarom altijd aan om een kaars niet op de steen te plaatsen, maar in- of op een houder te plaatsen. Ook houtmaterialen kunnen op termijn de steen uitlogen en ijzer/staalmaterialen roestvorming geven aan de steen.

Ten behoud van de Assteen raden wij aan om contact van dit soort materialen te vermijden. Het gebruik hiervan is op eigen risico.

Schoonmaken
De meeste huis-en-tuin schoonmaakmiddelen bevatten zuren die de Assteen kunnen aantasten. Agressieve middelen (zuur of alkalisch) zijn niet geschikt voor het reinigen van de steen, het glas of rvs.
Wanneer u de assteen wenst schoon te maken raden wij aan het reinigingsmiddel zorgvuldig te kiezen en op basis van een (PH7) neutrale zachte zeep. Gelieve geen gebruik te maken van chemische of schurende reinigingsmiddelen. Gebruik daarbij een zachte doek zoals een zeemlap. Voor hardnekkige vlakken is meestal een zachte borstel afdoende.
Stalen sponsjes, staalwol of staalborstels mogen niet worden gebruikt.
Maak bij het schoonmaken gebruik van veel kraanwater.