Heeft u vragen over de asstenen?
Hieronder vindt U antwoorden op veel gestelde vragen, ook wel FAQ genoemd.
Als U geen antwoord kunt vinden op een brandende vraag, bel dan gerust of neem contact op via onze Contact pagina.

Hoe vul ik het RVS asbusje?
De RVS asbus in de steen is met wat (flinke) trekkracht te openen. Met het bijgevoegde aluminium schepje en beschrijving kunt u eenvoudig een klein beetje as overhevelen in het asbus. 
Of u kunt aan het crematorium* vragen om deze te vullen of te verdelen. 

*Overigens is de rechthebbende van het as, de enige die opdracht tot verdeling van het as kan geven aan het crematorium. 

Kan het as verdeeld worden over meerdere asstenen?
Ja dat kan. Wanneer u de as bus met de as van uw dierbare van het crematorium ontvangt, kunt u zelf bepalen welke bestemming u het as wilt geven. Door meerdere Asstenen aan te kopen kunnen meerdere nabestaanden een dierbare dicht bij zich houden. 

Wat is de afmeting van het asbusje?
De rvs asbus is 6 cm hoog en heeft een doorsnee van ongeveer 1,5 cm. In het asbusje kan ongeveer 2 ml as. 

Hoe groot is de Assteen? 
Stenen zijn een natuurlijk materiaal en de Asstenen hebben dan ook elk een eigen vorm, kleurstelling en afmeting. Om u een goed beeld te geven, hebben wij de foto's in onze webshop zo realistisch mogelijk weergegeven en staat het formaat (bij benadering) bij elke steen vermeld.
Van elke steen is er maar één verkrijgbaar, als gedachtenis aan een uniek mens! 

Kan ik de assteen schoonmaken? 
De Assteen bestaat uit steen, glas en/of RVS en is eenvoudig te reinigen met een zachte doek of afwasborstel. Wij raden aan om gebruik te maken van een PH neutrale zeep en geen chemische en/of agressieve schoonmaakmiddelen.
Lees voor meer goed-om-te-weten tips hier 

Kan ik de assteen ook buiten neerzetten?
Ja dat kan. Als u de Assteen op een mooi plekje in de tuin wilt neerzetten, dan kan dat. U dient dan wel het asbusje rondom te voorzien van een kitrandje. Heeft u daarbij hulp nodig? Geen probleem, tegen een kleine vergoeding verzorgen wij dit voor u.
Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie hierover wilt. Wij helpen u graag al uw vragen te beantwoorden.

Is de glazen vlinder te vervangen als deze stuk gaat?
Ja, de vlinder is te vervangen. Wanneer de glazen vlinder stuk mocht gaan, dan kunt u de steen aan ons retourneren en kunnen wij op de steen een nieuwe glazen vlinder bevestigen. Daarbij merken wij op dat iedere glazen vlinder uniek is en daarom nooit exact hetzelfde kan zijn. 

Kosten voor vervangen van glazen vlinder
De kosten voor een nieuwe glazen vlinder is 40,00 per stuk bij overhandiging van aankoopfactuur.  Daarin is inbegrepen het verlijmen van de vlinder. De kosten voor de vlinder is exclusief verzendkosten en de betaling is vooraf. 

Kan ik de Assteen retourneren na aankoop?
Ja dat kan. Mocht de Assteen niet aan uw verwachten voldoen, dan kunt u deze binnen 10 dagen na aankoopdatum in originele verpakking en met ingevulde retour formulier (klik hier voor retourformulier) aan ons retourneren.

Voorwaarden voor retourneren
De Assteen dient onbeschadigd en in volledigheid door ons te worden ontvangen. Na goedkeuring van retourontvangst storten wij het aankoopbedrag terug op uw bankrekeningnummer.